Strudel cu cirese sau visine
INGREDIENTE:
Aluat:
100 g unt, 1 ou, 4 linguri cu zahar, 100 ml lapte, un praf de sare,
10 g drojdie proaspata, esenta de vanilie, 300 – 350 g faina.
Umplutura:
1 kg cirese sau visine, 3 linguri gris, 1 cana zahar, 1 cana apa.
PREPARARE:
Aluatul:
Intr-un bol se amesteca bine drojdia cu zaharul, apoi se adauga laptele, oul, esenta, sarea, 50 g unt topit si faina. Se framanta bine aluatul si se lasa la dospit intr-un loc cald, fara curenti de aer rece. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se intinde in foaie subtire si se unge cu restul de unt topit. Foaia se ruleaza, se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.
Umplutura:
Se spala ciresele, se indeparteaza coditele si samburii. Apa si zaharul se pun la fiert, pana se obtine un sirop gros. Se dauga ciresele si se lasa sa mai dea doua trei clocote. Ciresele se lasa sa se raceasca in sirop, dupa care se scot, se scurg bine si se amesteca cu grisul. Acesta are rolul de a absorbi excesul de zeama lasat de cirese in timpul coacerii.
Asamblarea:
Se scoate aluatul de la frigider si se framanta din nou. Se intinde apoi intr-o foaie mare sau in doua foi mai mici. Se aseaza ciresele si se ruleaza. Ruladele obtinute se ung deasupra cu ou si se presara cu zahar tos vanilat. Se pun apoi intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se dau la cuptor pentru 30-35 min.
Strudelul cu cirese sau visine, poate fi servit cald sau rece, pudrat cu zahar farin.
Related posts:
Filed under: Placinte
Ce frumos ti-a iesit ! imi place tare mult aluatul pregatit de tine, am sa-l incerc si eu.
Multumesc tare mult Lia! Ma bucur ca ai trecut pe la mine!
ai ai ai ce pofta maxima mi-ai facut arata super
Arata super si are si un gust extraordinar! Ma bucur ca ti-a placut!
Din ce vad eu aici,foaia nu ai intins-o foarte subtire,adevarat?
Strudelul se face in mod normal cu foi subtiri, dar…nu neaparat. Eu am lasat aluatul in foaie ceva mai grosuta.
Multumesc mult ca ma urmaresti!