Sarmale in foi de stevie
Sarmalute mici si delicate, invelite in frunze de stevie.
Ingrediente:
200 g granule de soia sau carne tocata, 2 cepe, 1 morcov, o ceasca orez,
marar, patrunjel, 1 ou, sare, piper, cimbru, boia,
4-5 linguri bulion, 2 cani cu bors, frunze de stevie .
Mod de preparare:
Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras, se inabusa in 3 linguri ulei si 3 de apa. Granulele de soia se fierb in apa, conform instructiunilor de pe pachet. Frunzele de stevie se spala bine si se trec mai intai prin apa clocotita, apoi prin apa rece, pt a-si pastra culoarea verde. Se lasa apoi sa se scurga bine de apa. Intr-un bol se amesteca soia, orezul, compozitia cu ceapa si morcov, verdeata tocata marunt, oul, bulionul, sare si condimente dupa gust. Se taie nervurile mai groase de la frunzele de stevie si se impacheteaza cu grija sarmalutele. Se aseaza intr-o oala, pe pat de frunze tocate de stevie, cercuri cu sarmalute mai mici, mai mari, mai…dupa cum ne-a fost frunza Se pun si 2 linguri cu bulion si se toarna borsul. Se dau la cuptor o ora si jumatate, la foc domol.
Se servesc cu smantana din belsug!
Related posts:
Filed under: Mancaruri