Mancare de spanac
Odata cu venirea primaverii, a venit si timpul sa ne modificam alimentatia, care se va baza acum mai mult pe legumele si verdeturile proaspete care abunda in acest anotimp. Spanacul este o alegere perfecta. Consumul lui este indicat in combaterea anemiei, oboselii, asteniei si depresiei nervoase. Este foarte bogat in substante nutritive: saruri de fier, calciu, magneziu, iod, vit C, A ,B si acid folic. Spanacul poate fi consumat in stare cruda, in salate, sau in diverse mancaruri. Nu trebuie supus tratamentelor termice un timp foarte indelungat pentru a nu-si pierde proprietatile nutritive. Daca in timpul fierberii culoarea sa devine verde galbuie, devine chiar nociv pentru organism.
INGREDIENTE:
1 kg spanac, 4-5 fire ceapa verde, 3 linguri ulei,
2 catei mici de usturoi, sare, patrunjel.
PREPARARE:
Se pune un vas cu apa si sare la fiert; cand apa da in clocot se introduce spanacul si se opreste focul. Se rastoarna intr-o sita si se lasa sa se scurga bine de apa. Ceapa si usturoiul tocate marunt, se inabusa in 3 linguri ulei si 3 linguri apa. Dupa ce s-au inmuiat se adauga spanacul, patrunjelul tocat fin si sare dupa gust. Se amesteca bine, se lasa sa dea un clocot doua si gata!
Se poate servi alaturi de un ou prajit – daca nu tinem post.
Related posts:
Filed under: Mancaruri de post