Placinta cu dovleac si mere
O placinta savuroasa de toamna, cu dovleac si mere,
ce va aduce in casa o atmosfera calda, cu arome deosebite.
INGREDIENTE:
Pentru umplutura:
3 cani dovleac ras, 2 cani mere rase, 100 g zahar,
100 g stafide inmuiate in rom, o cana cu nuci macinate,
2-3 linguri scortisoara.
Pentru blat:
5 oua, 10 linguri zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri lapte,
1 praf de copt, esenta de vanilie, 12 linguri faina.
PREPARARE:
Umplutura:
Se pun la calit dovleacul, merele si zaharul in putin ulei. Cand s-au inmuiat se adauga stafidele, scortisoara si nucile. Se amesteca bine. Cantitatea de zahar poate fi mai mica sau mai mare, in functie de cat de dulce e dovleacul.
Blat:
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga esenta, uleiul, laptele si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune jumatate din cantitatea de aluat si se coace 10min. Se scoate tava si se intinde umplutura, iar deasupra se repartizeaza cealalta jumatate din compozitia de aluat. Se mai coace inca 10-15 min. Dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar farin.
Related posts:
Filed under: Placinte
O, Doamne ! Îmi aduce aminte de copilărie, şi de mama. Avea un cuptor construit special pentru plăcinte : de mărar în sezonul mărarului cules direct din grădină, de bostan turcesc, aşa îi spuneam, dovleacul era pentru hrana animalelor, şi de varză murată, iarna.
Pentru acest blog apreciat si urmarit cu mare drag, te asteapta premii la mine pe blog. O saptamana placuta iti doresc!
Ce minunatie de placinta ai facut…tare mult imi place.Mai am si eu un dovleac intreg, de la mama mea si promit ca fac placinta dupa reteta ta.
Ps: multumesc pentru urari si pentru vizita pe blog.
Multumesc de premii,Nely! O saptamana placuta si tie!
Te pup Lia! Spor la pregatit!
blogideologic, ma bucur mult ca am trezit amintiri placute!
Cautam pe google,o reteta de placinta cu dovleac.M-am oprit la asta.Imi plac,mult,merele.