Spuma de dovleac cu nuci caramelizate

Spuma de dovleac cu nuci caramelizate, o putem pregati si intr-o zi in care tinem post, daca folosim frisca vegetala.
Un desert surprinzator de gustos, dovleacul fiind un adevarat aliment minune.

INGREDIENTE:
Spuma:
2 cani piure de dovleac, 100 ml frisca lichida,
1 lingurita scortisoara, esenta de vanilie.
Sos caramel:
100g zahar, 100 ml frisca lichida, 50 g margarina.
Topping:
100 g miez de nuca, 1/2 cana zahar.
PREPARARE:
Doua cani cu piure de dovleac se obtin din aprox. 3 cani dovleac, ras mic si calit in 2-3 linguri ulei, pana cand se inmoaie si scade toata zeama. Se paseaza apoi cu blenderul, pentru a obtine un piure fin si uniform.
Sos caramel:
Se caramelizeaza zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se trage vasul de pe foc si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga margarina. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, aprox. 10 minute, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
       

Topping:
Se caramelizeaza zaharul si cand devine fluid, se adauga nucile. Se amesteca bine, sa se acopere toate nucile cu caramel, apoi se rastoarna totul pe o hartie de copt. Dupa ce se racesc, se piseaza in mojar, pana se obtin bucati mai mici (sau se pun intr-o punga mai groasa si se lovesc cu ciocanul de snitele).
Asamblarea:
Se amesteca sosul caramel cu piureul de dovleac, esenta de vanilie si scortisoara. Compozitia se lasa la frigider timp de 2 ore, sa se raceasca bine, apoi se incorporeaza usor, 100 ml frisca vegetala (mixata inainte pana isi dubleaza volumul). Se repartizeaza spuma de dovleac in cupele pentru servit, iar deasupra se aseaza nucile caramelizate. Se mai lasa la frigider inca 1-2 ore, apoi desertul poate fi servit.
Pofta buna!


Related posts:

  1. Prajitura cu dovleac si malai
  2. Rulada cu spuma de capsuni
  3. Desert cu dovleac copt
  4. Strudel cu dovleac

4 Responses to “Spuma de dovleac cu nuci caramelizate”

  1. Salut,
    Am gasit intamplator retetele tale aici
    retete.dinromania. Pentru retetele mele eu le-am scris si nu au sters dar macar au trecut sursa. O zi super faina !

  2. Multumesc mult de avertizare! Le-am lasat comentarii la toate retetele pe care le-au furat si nu sunt putine. Sper sa se rezolve.
    Zi frumoasa si tie!

  3. Arata de minune cupele acestea.Pot servi una?Toate cele bune.

  4. Cum sa nu, DiaMar! Te pup!

Leave a Reply