Negresa cu nuci

Negresa cu nuci – o prajitura simpla si delicioasa!
O alegere buna pentru cine sarbatoreste iubirea pe romaneste, de Dragobete.

INGREDIENTE:
150 g unt, 200 g zahar, 3 linguri lapte, 2-3 linguri cacao, miez de nuca,
3 oua, esenta de vanilie, 5 linguri faina, 1 lingurita praf de copt.
PREPARARE:
Se pun intr-un vas untul, zaharul, laptele, cacaoa si se fierb pana cand se topeste untul, amestecand continuu. Se opreste focul si se adauga nucile. Se lasa amestecul sa se raceasca bine, apoi se adauga galbenusurile, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, iar la final se incorporeaza usor, albusurile batute spuma.

        
Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 20-25 minute. Prajitura se taie dupa preferinta si se poate servi ca atare, pudrata cu zahar sau decorata cu ciocolata topita.


Related posts:

  1. Negresa cu crema de vanilie
  2. Prajitura cu crema de nuci
  3. Prajitura cu nuci si rahat
  4. Brownies cu cafea si sos de vanilie

7 Responses to “Negresa cu nuci”

  1. Imi place tot ce-ai pus in ea,si arata super bine.O zi buna.

  2. Multumesc, DiaMar!
    O zi buna si tie!

  3. Arata delicios!…imi plac foarte mult negresele si cum e weekend cred ca am sa fac si eu :)

  4. Spor la preparat, Niki! O sa ai un week-end delicios! :)

  5. Ti-au iesit perfect !!!

  6. Multumesc, Adina!

  7. Delicioasa!!!

Leave a Reply