Prajitura cu curmale si glazura de unt

O prajitura deosebita pentru acest week-end, inspirata de Anna Olson.
Se prepara destul de usor si este delicioasa!

INGREDIENTE:
Blat:
200 g unt, 1/2 cana zahar pudra, 4 oua, 1 cana faina, 1 praf de copt,
esenta de vanilie sau portocale, 1 lingura coaja rasa de portocala,
200 g curmale deshidratate, 1/2 cana cu miez de nuca.
Glazura:
100 g unt, 2 cani zahar pudra, esenta de portocale,
4 linguri cu lapte sau zeama de portocale.
PREPARARE:
Blat:
Se mixeaza untul cu zaharul pudra, pana se obtine o crema omogena. Se adauga ouale, pe rand si mixand dupa fiecare. Se adauga apoi, faina amestecata cu praful de copt, coaja de portocala, esenta, curmalele taie in bucati mai mici si miezul de nuca intreg. Inainte de a fi adaugate, curmalele se trec prin faina, pentru a nu se lasa la fund.

   

Se amesteca bine. Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu doua straturi de hartie de copt, pentru a evita arderea prajiturii la baza. Dimensiuni tava: 26 x 17 cm. Se coace timp de 35-40 minute, la foc potrivit. Fiind un aluat dens, cu multe adaosuri, nu va creste foarte mult. Se verifica daca este copt, cu o scobitoare. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
Glazura:
Se mixeaza untul cu o cana cu zahar, apoi se adauga esenta si laptele sau zeama de portocale si restul de zahar pudra. Se amesteca bine. Compozitia obtinuta trebuie sa fie cremoasa si usor de intins. Daca nu e legata cum trebuie, se mai poate adauga zahar pudra. Se intinde glazura deasupra prajiturii si se lasa la rece, pentru 1-2 ore. Se taie apoi dupa preferinta.
Pentru prajitura, pot fi folosite si caise, prune, stafide sau alte fructe deshidratate.

 


Related posts:

  1. Prajitura cu glazura de ciocolata
  2. Prajitura cu mac si glazura de ciocolata
  3. Prajitura cu crema de branza si mandarine
  4. Prajitura „trei culori”

Leave a Reply