Paste cu sos de rosii si busuioc

Pentru ca tot am intrat in postul Adormirii Maicii Domnului, va recomand o reteta de paste cu sos de rosii, aromate cu busuioc verde, inspirata de Jamie Oliver.
O mancare rapida, simpla, sanatoasa, delicioasa!

INGREDIENTE:
300 g paste, 300 g rosii, 1 ardei iute, 2 catei de usturoi,
ulei, busuioc verde, sare, piper.
PREPARARE:
Usturoiul se curata, se taie felii subtiri si se caleste in 2-3 linguri cu ulei. Se adauga ardeiul iute taiat rondele si rosiile taiate in cuburi mici. Daca se folosesc rosii chery, acestea se taie in jumatati. Se lasa pe foc 3-4 minute, amestecand usor sau scuturand tigaia.
Pastele se fierb in apa cu sare, timp de 8-10 minute. Se scurg de apa si se adauga peste rosii. Se potriveste gustul cu sare, piper, se adauga busuioc verde tocat marunt, se amesteca de cateva ori si se opreste focul.
Pastele sunt foarte bune servite calde.
Daca nu e post, deasupra se pot presara cu parmezan ras. 

 


Related posts:

  1. Paste colorate
  2. Budinca de paste cu sunca
  3. Paste penne cu sos de mustar
  4. Ce sa faci cu ouale rosii ramase de la Paste

Leave a Reply