Ce sa faci cu ouale rosii ramase de la Paste


Au trecut Sfintele Sarbatori de Paste si ti-au ramas mai multe oua rosii nemancate? Dupa ideea „nimic nu se pierde ci totul se
transforma”, incearca sa le folosesti la alte mancaruri si preparate. Iata ce iti recomand eu:  oua umplute- delicioase si foarte usor de facut; salata de oua- gustoasa si revigoranta; si cartofi frantuzesti- o mancare in straturi, destul de satioasa, care poate constitui o cina sau un pranz cald.

OUA UMPLUTE CU CIUPERCI

INGREDIENTE:
4 oua fierte, 4-5 ciuperci, 1 ceapa mica, 1 lingura ulei, 1 lingura smantana, 1 lingura mustar, 1 lingura maioneza, sare, piper, patrunjel verde.
MOD DE PREPARARE:
Ouale se curata de coaja, se taie pe jumatate si li se indeparteaza galbenusurile. Ciupercile si ceapa se toaca foarte fin si se pun la calit in ulei, pana se inmoaie. Dupa ce se racesc se amesteca cu smantana, maioneza, mustar, patrunjel tocat fin, sare si piper. In
functie de preferinte, galbenusul se poate adauga sau nu. Cu amestecul obtinut se umplu jumatatile de ou. Se decoreaza cu patrunjel verde.

OUA UMPLUTE CU FICAT DE PASARE

INGREDIENTE:
4 oua fierte, 300 g ficat de pasare, 20g unt, sare, piper, patrunjel verde.
MOD DE PREPARARE:
Ouale se curata de coaja, se taie pe jumatate si li se indeparteaza galbenusurile. Se fierbe ficatul, apoi se paseaza impreuna cu galbenusurile si untul, pana se obtine o pasta fina. Se adauga patrunjelul tocat fin, sare si piper dupa gust. Se umplu jumatatile de ou cu pasta obtinuta si se orneaza dupa imaginatie.

OUA UMPLUTE CU CREMA DE BRANZA

INGREDIENTE:
4 oua fierte, 100 g branza proaspata, 1 lingura smantana, 1 lingura ulei de masline, sare, piper, patrunjel verde.
MOD DE PREPARARE:
Ouale se curata de coaja, se taie pe jumatate si li se indeparteaza galbenusurile. Se mixeaza branza cu galbenusurile, smantana si uleiul. Se adauga patrunjel tocat fin, sare si piper. Cu pasta obtinuta se umplu jumatatile de ou. Se decoreaza dupa preferinte.

OUA UMPLUTE CU PATE

INGREDIENTE:
4 oua fierte, 100 g pate, 1 lingura maioneza,
1 castravete murat, 1/2 lingurita curry, sare, piper.
MOD DE PREPARARE:
Ouale fierte se curata de coaja, se taie pe jumatate si se indeparteaza galbenusul. Se toaca foarte fin castravetele murat si se stoarce bine de zeama; se amesteca apoi cu pate, maioneza, galbenusurile pasate, praful de curry, sare si piper dupa gust. Cu pasta obtinuta se umplu jumatatile de ou; se decoreaza cu patrunjel si cu gogosari murati.

 


Related posts:

  1. Ciuperci umplute cu crema de branza
  2. Ciuperci umplute pane
  3. Budinca de paste cu sunca
  4. Paste penne cu sos de mustar

2 Responses to “Ce sa faci cu ouale rosii ramase de la Paste”

  1. foarte bune idei! esti o gospodina grozav de talentata! Te-am si trecut in listuta mea de blogroll ca sa te pot urmari mai bine. Daca iti face placere, viziteaza si blogul meu! Pupici

  2. Multumesc mult!
    Te vizitez cu placere, te-am trecut si eu la blogroll. Numai bine iti doresc!

Leave a Reply