Drob in miel

O reteta de drob gatita intr-un mod inedit – in interiorul unui miel.
Minunea a fost pregatita cu multa rabdare si pricepere de doamna Muțiu, gospodina din Targu Lapus. In aceasta zona, a Maramuresului, drobul in miel, nu lipseste de pe masa de Paste.

INGREDIENTE:
Pentru umplut se foloseste partea din fata de la miel: picior + coaste, usturoi,
sare, piper, boia, 100 ml vin, 100 ml ulei.
Umplutura de drob: 500 g maruntaie de miel (ficat, plamani, inima, rinichi), 2 legaturi ceapa verde, 1 legatura usturoi verde, 1 legatura patrunjel verde, 4 oua fierte, 8 oua crude, sare, piper, condimente pentru drob.
PREPARARE:
Umplutura:
Se fierb maruntaiele de miel si se trec prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu ceapa, usturoiul, patrunjelul- tocate marunt, ouale fierte date pe razatoare, ouale crude, sare, piper si condimente dupa gust.
Carnea se cresteaza din loc in loc si se impaneaza cu catei de usturoi; se sareaza, pipereaza si se presara cu boia. Peste partea cu coastele se pune umplutura de miel, se aseaza deasupra restul de carne si se prinde cu scobitori, sa nu iasa umplutura. Intr-o tava se pune uleiul, vinul, ceva condimente si se aseaza
carnea. Se da la cuptor, la foc domol, pentru 2 ore sau pana cand se rumeneste deasupra. Din cand in cand se unge carnea cu amestecul din tava, folosindu-se o lingura. Se serveste cald sau rece, e bun oricum!

 

  

 

Imaginea cu preparatul final este cam neclara, dar…cine mai era cu gandul la poze cand pe masa se afla o asa minune de mancare?   :D

Tot de la doamna Muțiu, am si delicioasa reteta de pui cu paprika. Boiaua dulce sau paprika, da un gust aparte mancarurilor in care este adaugata si este nelipsita din bucataria gospodinelor din zona Maramuresului. Multumim mult de retete!


Related posts:

  1. Drob
  2. Stufat
  3. Bors de miel
  4. Costite de miel la gratar

2 Responses to “Drob in miel”

  1. Hristos a inviat!
    Sarbatori Sfinte cu bucurie!
    Bucatele sunt alese, iar bucatareasa talentata si inspirata, felicitari Flori.

  2. Adevarat a Inviat! Sarbatori linistite si pline de lumina!
    Multumesc mult, Maria Elena, pentru toate mesajele trimise! Te imbratisez cu drag! :)

Leave a Reply