Tort alb-rosu pentru 8Martie



8 Martie este prilej de bucurie si sarbatoare pentru toate femeile, este ziua cea mai plina de zambete si caldura sufleteasca. Transforma aceasta zi intr-una cu adevarat memorabila pentru femeia din viata ta, fie ea mama, sotie sau iubita. Fa-i o surpriza, un cadou simbolic sau…costisitor, o poezie sau o floare. Ofera-i un moment de relaxare, invit-o la un pranz in oras sau tine-o departe de bucatarie, gatind chiar tu pentru ea. Nu trebuie sa o surprinzi neaparat cu meniuri sofisticate, ea sigur va aprecia orice ii vei pregati, stiind ca ingredientul principal folosit a fost dragostea. Daca decizi sa-i oferi un moment dulce, iata o idee potrivita : „Tort alb-rosu.

            

INGREDIENTE:
Blat: 200g unt sau margarina, 6linguri zahar, 3 oua,
1lingurita praf  de copt, esenta de vanilie, 250g faina.

Sirop: 100 ml apa, 3-4 linguri zahar, 2 linguri zeama de lamaie, esenta de vanilie.
Crema rosie: 1cana visine congelate, 50 ml apa,
1/2 cana cu zahar, 4 linguri praf de budinca.

Crema alba: 200 ml frisca lichida, 100g ciocolata alba, 1lingurita gelatina.
PREPARARE:
Blat: Se mixeaza untul cu zaharul pana rezulta o crema spumoasa, se adauga ouale, pe rand, mixand dupa fiecare. La sfarsit se pune esenta si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 30-35 minute la foc mic. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Crema rosie: Visinele, zaharul, apa si praful de budinca se pun intr-un vas pe foc si se fierb pana se ingroasa, amestecand continuu. Se paseaza apoi cu blenderul pana se obtine un piure fin si uniform.
Crema alba: Frisca se pune intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere, se da deoparte, se dauga ciocolata maruntita si se amesteca pana la dizolvarea completa. Se adauga gelatina inmuiata si dizolvata pe baie de aburi. Crema se da la rece 3-4 ore, dupa care se mixeaza pana isi dubleaza volumul.
Sirop: Se pun pe foc apa, zaharul, zeama de lamaie, esenta si se fierb pana se topeste zaharul.
Asamblarea:
P
e un platou se aseaza primul blat, se insiropeaza, se intinde crema rosie, se pune al doilea blat si se insiropeaza usor si acesta. Cu crema alba se imbraca si se orneaza tortul dupa propria imaginatie.
Se lasa 2 ore la rece inainte de a fi servit.
Pofta buna si “La multi ani! “

 


Related posts:

  1. Tort cu mousse de ciocolata alba si lamaie
  2. Tort cu multa ciocolata
  3. Tort cu crema de nuci
  4. Tort cu visine si frisca

4 Responses to “Tort alb-rosu pentru 8Martie”

  1. cochet tortul acesta!banuiesc ca praful de budinca se poate inlokui cu amidon,nu?

  2. Multumesc, Raluca!
    Da, poate fi inlocuit cu amidon.

  3. La multi ani de 8 Martie!

    Pentru ca sunteti cele care insenineaza zilele barbatilor – desi ei se plang dar numai pentru ca asa s-au obisnuit – pentru ca sunteti cele care numai cand priviti catre copiii vostri, dati lumii mai multa frumusete, pentru ca sunteti cele care gasesc in fiecare zi timp pentru orice problema si orice nevoie a celor dragi, pentru ca, desi va mai plangeti cateodata, o luati de la capat in fiecare zi, mai puternice si mai hotarate, pentru ca sufletul vostru stie ce e iubirea, cum se daruieste si cum se primeste ea… si pentru tot ceea ce reprezentati… pentru voi timpul se opreste putin in loc la fiecare inceput de Primavara, sa va aduca un omagiu…

    La multi ani!
    PS : ESTI DINAMOVISTA ? (Tort alb-rosu?!?)

  4. Multumesc mult!
    Nu-s dinamovista !! :-D :-D

Leave a Reply