Ciorba de ciuperci a la grec

                    

INGREDIENTE:

300 g ciuperci proaspete, 1 ardei gras rosu, 1 ceapa, 1 morcov,
200 ml smantana, 1 galbenus de ou, 3-4 catei de usturoi, sare,
piper, patrunjel, otet de mere dupa gust

PREPARARE:
Ciupercile se spala, se taie in felii subtiri si se pun la calit in ulei impreuna cu ceapa, ardeiul gras si morcovul- tocate marunt. Dupa ce se inmoaie legumele se adauga 3-4 cani cu apa si se lasa sa fiarba. Se amesteca smantana cu galbenusul de ou, 2-3 linguri cu otet si usturoiul zdrobit apoi cu cateva linguri cu supa fierbinte. Spre sfarsitul fierberii se toarna amestecul cu smantana in oala, se potriveste gustul de sare, piper si se presara patrunjel verde tocat marunt.
Ciobica se serveste  fierbinte, cu smantana frecata cu usturoi alaturi.

 


Related posts:

  1. Ciorba de pipote a la grec
  2. Ciorba de loboda
  3. Ciorba de fasole
  4. Ciorba de pui cu agurida

4 Responses to “Ciorba de ciuperci a la grec”

  1. Excelent, multumesc!

  2. imi place, imi place tareee :D

  3. E buna rau,Diamond! ;)

  4. Multumesc si eu de vizita, Oglindiri! :)

Leave a Reply