Prajitura cu crema de nuci

                          

O prajitura fina cu blat pufos si crema delicioasa cu nuci si rom.

INGREDIENTE:
Blat:

4 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 2 linguri lapte, 1 lingurita praf de copt,
esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie ,8 linguri faina

Crema:
100 g unt, 1 cana nuci macinate ,1 esenta de rom, 1/2 cana cu zahar farin,
2-3 linguri cacao,50 g ciocolata simpla,
1-2 linguri cu zeama de lamaie, 1-2 linguri lapte

PREPARARE:

Blat:

Se bat albusurile cu zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. (Dimensiuni tava 28 cm x 20 cm x 4cm). Se coace 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala. Se obtin doua foi. Prima se aseaza pe un platou si se insiropeaza usor cu sirop de lamaie, iar cea de a doua se faramiteaza si se foloseste la crema.
Crema:

Se bate untul cu zaharul, se adauga nucile, esenta, cacaoa, ciocolata rasa, zeama de lamaie, blatul faramitat si laptele.  Se amesteca bine. Pasta rezultata se intinde peste blatul insiropat. Deasupra se presara nuca de cocos si ciocolata rasa.
Se lasa la rece pana se incheaga bine crema, apoi se taie in romburi.



Related posts:

  1. Tort cu crema de nuci
  2. Rulada cu crema de vanilie
  3. Prajitura „trei culori”
  4. Rulada cu crema cappuccino

7 Responses to “Prajitura cu crema de nuci”

  1. Am si facut-o, ca mi-a facut cu ochiul!
    Minunata!

  2. Ma bucur mult Mariana ca ai incercat reteta si ti-a placut. :)

  3. Imi pare rau ca nu am putut sa fac si poze.

  4. Pe timpul dinainte se gasea in cofetarii,o prajitura super buna se numea ALBINITA.in crema avea si nuca,si era facuta cu foi.Daca stie cineva aceea reteta l-as ruga sa mi-o dea si mie.Am vazut pe net nenumarate prajituri cu nuca dar niciodata nu am vazut reteta care o caut.

  5. Reteta pe care o cauti o poti gasi sigur daca verifici si aici: http://www.google.ro/search?hl=ro&biw=1280&bih=705&site=search&tbm=isch&sa=1&q=prajitura+albinita&oq=prajitura+albinita&aq=f&aqi=g1&aql=&gs_sm=e&gs_upl=1978l7697l0l18l18l0l8l8l0l240l1758l0.8.2 Eu inca nu am facut prajitura albinita, dar o sa o am in vedere pentru viitor. :)

  6. Prajitura arata bine in poza, eu am fost dezamagita de reteta aceasta .Foaia iese foarte subtire, ar fi necesar macar 6,8 oua ca sa iasa bine sau mai multe foi.A trebui t sa modific putin reteta ca sa salvez prajitura .In rest e gustoasa.
    Atentie la retetele de pe net, mai intai trebuiesc incercate!

  7. Din cele 4 oua si in tava de dimensiunile date, ar fi trebuit sa iasa ca in poze…Daca aveati o tava mai mare era si normal ca trebuia sa mariti cantitatile…Ma bucur insa, ca ati salvat prajitura si ca v-a placut! Multumesc mult ca ma urmariti! :) Sarbatori fericite va doresc!

Leave a Reply