Tort cu multa ciocolata

Un tort cu mousse de ciocolata alba si neagra, super delicios!

INGREDIENTE:
Blat:
6 oua, 10 linguri zahar, 3 linguri ulei, 2 linguri cacao,
 4 linguri faina, 1 praf de copt,1 praf de sare.
Crema alba:
200 g ciocolata alba, 200 ml frisca lichida (Hulala), 1 lingurita gelatina, 
2 linguri nuca de cocos, 2 linguri zeama de lamaie.
Crema neagra:
400 g ciocolata neagra (amaruie), 300 g frisca lichida, 1 lingurita gelatina.
Sirop:
100 g zahar, 200 ml apa, zeama de lamaie, esenta de vanilie.
PREPARARE:
Blat:
Se bat albusurile cu zaharul. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul adaugat treptat, ca la maioneza. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, apoi cu faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune aluatul si se coace 20-25 minute, in cuptorul deja incins. Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l taia.
Crema alba:
Se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere. Se opreste focul, se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se amesteca pana se dizolva complet. In aceasta compozitie se adauga si o lingurita gelatina inmuiata in apa si dizolvata pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca si se da la frigider cel putin 4 ore. Se bate apoi cu mixerul, pana isi dubleaza volumul. Se adauga nuca de cocos si zeama de lamaie, apoi se da din nou la rece pana in momentul folosirii.
Crema neagra:
Se prepara din ingredientele date,  dupa aceeasi metoda ca si crema alba.
Sirop:
Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana se dizolva complet. Se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie dupa gust. 

  
Asamblarea:
Se taie blatul in trei foi. Se aseaza prima foaie pe platou si se insiropeaza usor. Se aseaza jumatate din crema neagra, se pune a doua foaie, se insiropeaza si se intinde deasupra crema alba. Se pune si ultima foaie, se insiropeaza si se repartizeaza restul de crema neagra, cu care se imbraca tortul si in jos pe margini. Ca decor  se folosesc fulgi de migdale si mici bile facute din crema alba si neagra. Crema este suficienta si se pot pastra cateva linguri pentru decor.
Pentru bile albe: se adauga in crema  alba nuca de cocos pana se obtine o pasta groasa din care se formeaza bile care se trec prin nuca de cocos.
Pentru bile negre: se adauga in crema neagra migdale maruntite si se formeaza bile care se trec prin pudra de cacao.

Pentru acest desert ciocolatos am gasit inspiratie aici.
Iata si varianta rotunda:


Related posts:

  1. Tort cu crema de nuci
  2. Raffaello
  3. Briose cu ciocolata
  4. Mini tort de zahar ars

34 Responses to “Tort cu multa ciocolata”

  1. Am copiat reteta. Si lui Alex ii place tot ce e cu ciocolata si se apropie Sf. Alexandru.
    O sa-l mesteresc atunci.
    Pup!

  2. Mariana , si eu l-am facut pentru baietelul meu care e inebunit dupa ciocolata. Se ” mestereste” destul de usor. :)

  3. Arata foarte frumos ! si sunt convinsa ca si gustul este pe masura…

  4. ARATA GROZAV DE BINE. FELICITARI , MAMICO!SI SA TE BUCURI MEREU DE BAIETELUL TAU ASA CUM SE BUCURA EL DE TORTULETUL FACUT DE TINE!

  5. Astazi te-am votat la concurs.
    In ce perioada se desfasoara?

  6. Lia, multumesc! Gustul a fost intr-adevar pe masura… ;)

  7. Miha, multumesc mult! :-*

  8. Multumesc mult pentru vot , Mariana!
    Concursul se desfasoara in perioada 21 -31 august. Se poate vota in fiecare zi.

  9. Foarte frumos tortul! Imi vine sa iau o felie si te rasplatesc cu un premiu virtual, daca doresti il gasesti pe blogul meu. Pupici tie si dragalasilor tai copilasi!

  10. Si eu am votat. Bafta! Tortul arata minunat, sigur este si bun.

  11. Multumesc mult ,Maria Elena! Te pup! :)

  12. Multumesc mult de vot,Ghiocela! Tortul a fost delicios! :)

  13. Miamiiii, votat si eu! Pups

  14. Yafa,multumesc mult! te pup si eu!

  15. Tortul arata foarte bine si cred ca e super-gustos. Am o intrebare: ce dimensiuni are tava in care ai copt blatul?

  16. Multumesc mult ,Cami! Dimensiunile tavii sunt 30 cu 18 cm. si 4,5 cm inaltime.

  17. Multumesc. O sa-l incerc si eu.

  18. arata “delicios”!

  19. am uitat sa spun ca te-am votat.te pup!

  20. Multumesc ,Pansy! Pup si eu! :)

  21. Am facut si eu tortul de ziua prietenului meu a iesit super am primit nota 10 de la invitati.Multumim pentru reteta.Pupici

  22. Mada ,ma bucur mult ca ti-am fost inspiratie! Pup si eu :)

  23. Am facut si eu acest tort si sotul meu a fost impresionat, mai ales ca este primul tort pe care l-am facut singura :) Am descoperit blog-ul tau de curand si toate retetele sunt exceptionale si sunt prezentate foarte fain. Uitandu-ma peste retete, am senzatia ca nimic nu este complicat :) Felicitari si multumiri pentru ca impartasesti cu noi minunatele tale experiente culinare!

  24. Diana, ma bucur mult ca iti place blogul meu! Iti multumesc de aprecieri si de vizita. Te astept cu drag oricand! :)

  25. il voi face si eu intr_o zi sper sa_mi iasa la fel de frumos si de bun ca al tau

  26. Sigur iti va iesi! Sa ai spor! :)

  27. imi place mult blogul tau, recent l-am descoperit si-mi pare rau ca nu s-a intamplat asta mai devreme!
    gata, am ales, acest tort il voi prepara pentru aniversarea sotului meu la inceputul lunii septembrie! voi studia cu atentie reteta; daca am vreo nelamurire, se poate sa apelez la tine?
    multumesc, te pup!:)

  28. Normal ca poti apela, Ilda!
    Multumesc si eu de aprecieri si astept sa revii! :)

  29. Excelent tortul.L-am facut de 3 ori pana acum si tot l-as mai face:D

  30. Si eu il fac de fiecare data cand avem ceva de sarbatorit ;) E super!

  31. Arata super si la gust sunt convinsa ca e la fel!Am sa-l fac de ziua fiului meu,de 1 martie.

  32. Tortul este delicios! Nu vei regreta ca ai ales sa il pregatesti fiului tau. Sigur va fi incantat. Multi, multi anisori ii doresc! :)

  33. buna ziua,arata super delicios,am incercat si eu numai ca la mine crema s-a dovedit dupa o noapte la frigider greu de strapuns cu lingura(de mixer numai zic:)atat de rau s-a intarit…din ce cauza?bafta multa in continuare si sper sa va mai fur din ideile gasite aici,pup!

  34. Buna, Andreea!
    Crema nu trebuie sa stea chiar atat de mult la frigider, s-a intarit ciocolata din compozitie. Sunt de ajuns cele 4 ore, poate chiar mai putin. Atunci cand s-a inchegat si seamana cu un mousse, e gata sa fie mixata.
    Multumesc mult pentru ca ma urmaresti! Te pup!

Leave a Reply