Ardei bulgaresti cu telina in otet

                  

INGREDIENTE:
1 kg ardei bulgaresti, 1 telina mai mare, 0.5 l otet de 9 grade, 1 l apa,
3 linguri sare grunjoasa neiodata, 4 linguri cu miere de albine, boabe de piper.
PREPARARE:
Se amesteca apa cu otetul, mierea si boabe de piper si se pun la fiert.
 Ardeii se spala si se taie in rondele. De la telina se folosesc frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si catevafelii din partea alba, tocate cuburi mai mari. Se pun toate intr-un vas si se amesteca bine. Se umplu cu acest amestec borcanele, spalate si sterilizate in prealabil, apoi se toarna lichidul fierbinte si se se aseaza capacele. Se infasoara borcanele in paturi mai groase si se lasa asa pana se racesc. Sunt excelenti langa o ciorbica aburinda sau langa sarmalutele de Craciun!


Leave a Reply